Senter for beredskap og helseindustri
NOBHI har utviklet et mentorprogram for beredskapsrådgivere i kommunene.
Beredskap handler om å planlegge for det uforutsette. Da må det gjøres best mulige vurderinger av hva som kan skje i lokalsamfunnet, slik at dette kan møtes med både faglig innsats og utholdenhet.
Trusselbildet er sammensatt, vi lever i en mer ustabil og urolig verden, klimaendringenes konsekvenser, pandemier som vil følge, forurensning og utfordringer i forhold til infrastruktur,
Kommunen har det lokale operative beredskapsansvaret for å sikre innbyggernes trygghet.
Vi er kjent med at mange av beredskapsrådgivere i landets kommuner har delte stillingsbrøker, hvorav beredskapsoppgavene utgjør en av flere oppgaver. Styrking av stillingsandelen er viktig, men også hvordan vi styrker den enkeltes kompetanse og oppfølging.
I Totalberedskapsmeldingen gir klare signaler om å styrke kommunens beredskapsarbeid ved å legge til rette for økt støtte og veiledning til kommunene gjennom utarbeidelse av veiledning og veiledningsverktøy.
NOBHI har mentorer med lang erfaring innen kommunalt beredskapsarbeid.
Beredskapsrådgiverne vil få både veiledning i grupper på teams med andre beredskapsrådgivere på tvers av kommuner/i regionen, i tillegg til individuell veiledningsoppfølging.
Målet er å styrke beredskapsrådgiverne i deres rolle og oppgaver. Styrke deres kompetanse innen beredskap og bidra til kvalitetssikring av kommunenes beredskapsarbeid.
I veiledningsgruppene vil det identifiseres utviklings- og kompetanseområder som vil prioriteres og avklaring av mål og innhold i teams-samlingene. Definere felles utfordringsområder som beredskapsrådgiverne har. Eksempler her kan være å jobbe med felles planverk og ROS, øvelsesplanlegging, oppfølging av oppgaver gitt fra Statsforvalter.
Etter endt mentorprogram 2025 ønsker NOBHI å etablere nettverk av beredskapsrådgivere i regionalt/nasjonalt.
Ta kontakt for mere informasjon og hvordan vi kan legge til rette for mentorprogram i din region